navigatie overslaan

Repair Café Vroomshoop

Wat doe je met een föhn of een koffieapparaat die het niet meer doet? Met een fiets waarvan het wiel aanloopt? Na het succes in Westerhaar openen Dorpsraad Vroomshoop-Geerdijk en de Bibliotheek Twenterand samen een Repair Café in d’Oale Skoele in Vroomshoop.

+ 1 foto's

In d’Oale Skoele, Julianastraat 23 in Vroomshoop draait het 1 vrijdag van de maand allemaal om repareren. De monteurs bekijken in tijdvakken en op gepaste afstand de kapotte spullen. Klanten kunnen tot 14.00 een afspraak maken hiervoor bij Dick Kremer, telefoon: 0546-643804 (Café Kremer) of Bert Janssen, telefoon: 06-10215747

Een tweede leven Mensen die het Repair Café bezoeken, kunnen van thuis kapotte spullen meenemen. Broodroosters, lampjes, föhns, fietsen, speelgoed, alles wat het niet meer doet, is welkom. De reparateurs in het Repair Café weten bijna altijd raad. Tussen 13.00 en 16.00 uur staan vrijwillige reparateurs klaar om te helpen bij alle mogelijke reparaties. Ook gereedschap en materialen zijn aanwezig. Door repareren te promoten, wil Repair Café Twenterand bijdragen aan het verkleinen van de afvalberg. Ook bespaart repareren geld en kostbare grondstoffen en draagt het bij aan de beperking van de CO2-uitstoot.

Ontmoeting Het Repair Café is ook bedoeld om buurtbewoners op een nieuwe manier met elkaar in contact te brengen. En te ontdekken dat er heel veel kennis en praktische vaardigheden in de buurt aanwezig zijn. Samen repareren kan leiden tot heel leuke contacten in de buurt.

Wanneer

-